070 966 3053 info@grubbygardens.se

Mina Tjänster

Grubby Gardens erbjuder allt från rådgivning om mindre justeringar, till kompletta designprojekt som omfattar hela trädgården. Jag kan även vara med under planterings- och anläggningsfasen vid behov. Grubby Gardens åtar sig trädgårdsdesignuppdrag i hela Stor Stockholm. 

Jag ser min roll som trädgårdsarkitekt som en kombination av arkitekt och inredare, fast för trädgårdar. En väldigt viktig del av trädgårdsdesign är att hitta och skapa rum i trädgården som passar platsen och hur du lever ditt liv. Sedan bygger vi trädgården med hjälp av karaktärsväxter och fasta konstruktioner och inreder den även det med växter och material. En trädgård skiftar med årstider och förändras med tidens gång så man kan säga att tid är också en väldigt viktig dimension av trädgårdsdesign. 

Välkommen att ta kontakt med mig!

För information om tidigare projekt se här.

 

Hembesök

Alla trädgårdsdesignuppdrag* inleds med ett hembesök där syftet är att lära känna dig och trädgården och dina praktiska, estetiska och själsliga behov och önskemål.

*förutom Garden Express.

Pris Hembesök

 Pris hembesök: 2 600 kr Inkl. moms

Resor inom Storstockholm ingår

Trädgårdsdesigntjänster

Ett trädgårdsdesignprojekt levereras i form av ritningar och dokument. Alla kunders behov ser olika ut. Efter hembesöket skräddarsyr jag en offert som är anpassad efter just dina behov och som du sedan tar ställning till. Undantaget är tjänsten Garden Express där trädgårdsdesignarbetet görs under en och samma dag på plats hos dig. 

Innehåll i ett trädgårdsdesignprojekt 

Du som kund är delaktig i varje steg av projektet. Vi börjar ofta med att hitta och skapa ”rum” i din trädgård, med hjälp av ritningar funktionsplan och idéskisser. Nästa steg är att bygga dessa rum och att hitta en röd tråd som ger en estetiskt tilltalande helhet. Då har man en illustrationsplan, enkel lista med växtförslag och ett idékollage till sin hjälp. Tredje och sista steget i ett trädgårdsdesignprojekt är en detaljinredning av trädgården. I tredje fasen skapas planteringsplaner, eventuell markplaneringsplan och en detaljerad växt- och materiallista. Dessa dokument kan sedan användas som underlag för anläggnings-/konstruktions-offert och växtinköp oavsett om du anlitar någon eller utför jobbet själv.

Vilka ritningar och dokument som behövs är väldigt individuellt. Titta gärna på det här blogginlägget som förklarar och ge exempel på några av de vanligaste ritningar 

Garden Express 

Garden Express passar dig som själv gillar att vara involverad i den kreativa processen och inte har någonting emot att det kan vara lite stökigt och väldigt intensivt under dagen, med oss i din trädgård. Det passar även dig som vill få en anpassad trädgårdsdesign på kort tid, då en ganska stor del av processen komprimeras med den här tjänsten. Är du intresserad av våra tjänster men bor längre bort kan det vara ett utmärkt sätt att spara på onödigt resande. 

Detta ingår i Garden Express: 

 • Två trädgårdsarkitekter hos dig hela dagen
 • Gestaltningsförslag – skissartad illustrationsplan
 • Växter och material – förteckning
 • Idékollage
 • Innan vi går har vi en genomgång av gestaltningsförslaget

Självklart kan du även beställa andra trädgårdsdesigntjänster som tillägg efteråt.  

Tillägg

Följande kan beställas som tillägg till Garden Express eller som en del av din trädgårdsdesignprojekt: 

 • Planteringsplan med tillhörande växtlista
  En planteringsplan visar exakt var alla växter ska planteras och, för perenner och lökar, hur många ska planteras i varje område. För hela eller delar av trädgården.
 • Belysningsplan
  Att få in belysning i sin trädgård förhöjer trädgårdens uttryck även under mörkrets timmar, vilket ju är ganska många under vinterhalvåret. Belysning förhöjer stämningen och karaktären men ger även trygghet. Vi ger dig tips och idéer och erbjuder ritningar av detta samt vägledning inför inköp av dessa produkter.
  Ska du precis anlägga din nya trädgård? Tänk på att planera in belysning redan från början!
 • 3D Vy(er)
  Ibland kan det vara svårt att se slutresultatet på en ritning sedd ovanifrån. Du kanske har planer på en uteplats i kvällssolen men är osäker på hur skuggorna falla olika tider på dagen? Med hjälp av 3D perspektivet klarna detta ofta.
 • Skötselplan
  Vi erbjuder även skötselplaner som beskriver det som behöver göras i er trädgård under årets gång. I skötselplanen får du tips och råd om hur du ska ta hand om din trädgård och dina nya växter på bästa sätt under årets alla månader. En ovärderlig hjälp om du inte är så van vid trädgårdsskötsel och vill att din trädgård ska få bästa möjliga omvårdnad och utveckling.

 

Pris Trädgårdsdesign

Tillägg och skräddarsydda projekt enligt offert. Priset för en trädgårdsdesign ligger normalt mellan 7 000 – 45 000 kr inkl. moms.

Priset beror på trädgårdens storlek och komplexitet och projektets omfattning.

Garden Express: 14 900 kr* inkl. moms

*Priset för Garden Express gäller för tomter upp till ca 1200 kvm och utan betydande höjdskillnader. Om din trädgård är större eller mindre eller kuperad, kontakta oss gärna så hittar vi ett upplägg på Garden Express som passar dig.

BRF & Företag

Kontakta gärna Grubby Gardens för en diskussion om hur jag kan hjälpa er att formge innergården eller utemiljön. Efter ett första kostnadsfritt möte på plats skräddarsyr jag en offert, för att underlätta er beslutsprocess.

Plantering och anläggning

Grubby Gardens kan medverka under anläggningsfasen oavsett om du anlägger själv eller om du anlitar en anläggningsfirma – en genomgång av ritningarna med den som kommer att göra anläggning kan spara mycket tid och säkerställer att trädgården blir som vi hade tänkt oss. Jag gör även projektkonsultation och koordination.

Jag hjälper gärna till med inköp av växter och gör plantering tillsammans med duktiga kollegor vid behov.

Medverkan under plantering/anläggning

Pris: Plantering 650 kr/timme, projektkoordination 950 kr/timme inkl. moms.

Trädgårdsrådgivning

Om du bara önskar lite tips och råd om en mindre del av trädgården, eller kanske några idéer om vad du kan göra för att bättre gynna biologisk mångfald, eller för att introducera ätbara perenner i trädgården, kan en trädgårdsrådgivning passa utmärkt. En trädgårdsrådgivning består av ett par timmar på plats i trädgården. Du håller i pennan.

Bestämmer du att gå vidare med en trädgårdsdesigntjänst efter en trädgårdsrådgivning så får du det kompletterande hembesöket kostnadsfritt.

Trädgårdsrådgivning

Pris: 2 600 Kr inkl. moms.

Resor inom Storstockholm ingår.

Enkelhet_Illustrationsplan_1_250
Slottsträdgården_Illustrationsplan