070 966 3053 info@grubbygardens.se

Mina Tjänster

Grubby Gardens erbjuder allt från rådgivning om mindre justeringar, till kompletta designprojekt som omfattar hela trädgården. Jag kan även vara med under planterings- och anläggningsfasen vid behov. Grubby Gardens åtar sig trädgårdsdesignuppdrag i hela Stor Stockholm. 

Jag ser min roll som trädgårdsarkitekt som en kombination av arkitekt och inredare, fast för trädgårdar. En väldigt viktig del av trädgårdsdesign är att hitta och skapa rum i trädgården som passar platsen och hur du lever ditt liv. Sedan bygger vi trädgården med hjälp av karaktärsväxter och fasta konstruktioner och inreder den även det med växter och material. En trädgård skiftar med årstider och förändras med tidens gång så man kan säga att tid är också en väldigt viktig dimension av trädgårdsdesign. 

Välkommen att ta kontakt med mig om du vill veta mer om mina trädgårdsdesigntjänster!

För information om tidigare projekt, inspiration och tankar om trädgårdsdesign se här

 

Hembesök

Alla trädgårdsdesignuppdrag inleds med ett hembesök där syftet är att lära känna dig och trädgården och dina praktiska, estetiska och själsliga behov och önskemål.

Pris Hembesök

 Pris hembesök: 2 600 kr Inkl. moms

Resor inom Storstockholm ingår

Trädgårdsdesigntjänster

Ett trädgårdsdesignprojekt levereras i form av ritningar och dokument. Alla kunders behov ser olika ut. Paketen nedan är exempel på tjänster som våra kunder ofta väljer. Som komplement till paketen finns en lista på tjänster som även går att köpa separat. Vi skräddarsyr gärna!
Samtliga priser mot offert.

Grönt är skönt

Grönt är skönt passar dig som vill ta ett steg i taget. Du vill ha hjälp med trädgårdens struktur och hur markytan ska disponeras, men har själv kunskap eller vill vänta med att gå vidare med växt- och materialval. Syftet med det här trädgårdsdesignpaketet är att hitta och skapa rum i din trädgård.

Detta ingår i Grönt är skönt:

 • Gestaltningsförslag – enkel idéskiss
 • Växter och material – stommen

 • Genomgång av gestaltningsförslag

Grönare är skönare

Trädgårdsdesignpaket Grönare är skönare passar när du vill ha hjälp med strukturen och hur du kan bygga ”rum” i trädgården och med att hitta en röd tråd som ger en estetiskt tilltalande helhet. Du vill få förslag på växter och material som både bygger stommen i trädgården och ger uttryck för den konstnärliga inredningen av trädgårdens rum, men vill komponera rabatterna och bestämma detaljerna själv. 

Detta ingår i Grönare är skönare:

 • Gestaltningsförslag – illustrationsplan
 • Växter och material – förteckning
 • Idèkollage
 • Genomgång av gestaltningsförslag

Grönast är skönast

Grönast är skönast passar dig som vill göra det enkelt för dig. En komplett trädgårdsdesign där alla detaljer är inritade. Dokumenten kan sedan användas som underlag för anläggning-/konstruktions-offert och växtinköp oavsett om du anlita någon eller utföra jobbet själv.

Detta ingår i Grönast är skönast:

 • Gestaltningsförslag – illustrationsplan
 • Växter och material – detaljerad förteckning
 • Idékollage
 • Genomgång av gestaltningsförslag
 • Planteringsplan med växtantal och placering

Se här för exempel på de olika ritningar

 

Garden Express

Garden Express passar dig som själv gillar att vara involverad i den kreativa processen och inte har någonting emot att det kan vara lite stökigt och väldigt intensivt under dagen, med oss i din trädgård. Det passar även dig som vill få en anpassad trädgårdsdesign på kort tid, då en ganska stor del av processen komprimeras med den här tjänsten. Är du intresserad av våra tjänster men bor längre bort kan det vara ett utmärkt sätt att spara på onödigt resande.

Detta ingår i Garden Express:

 • Två trädgårdsarkitekter hos dig hela dagen
 • Gestaltningsförslag – skissartad illustrationsplan
 • Växter och material – förteckning
 • Idékollage
 • Innan vi går har vi en genomgång av gestaltningsförslaget

 

Tillägg

Följande kan beställas som tillägg (om de inte redan ingår i ditt paket):

 • Planteringsplan med tillhörande växtlista
  En planteringsplan visar exakt var alla växter ska planteras och, för perenner och lökar, hur många ska planteras i varje område. För hela eller delar av trädgården.
 • Belysningsplan
  Att få in belysning i sin trädgård förhöjer trädgårdens uttryck även under mörkrets timmar, vilket ju är ganska många under vinterhalvåret. Belysning förhöjer stämningen och karaktären men ger även trygghet. Vi ger dig tips och idéer och erbjuder ritningar av detta samt vägledning inför inköp av dessa produkter.
  Ska du precis anlägga din nya trädgård? Tänk på att planera in belysning redan från början!
 • 3D Vy(er)
  Ibland kan det vara svårt att se slutresultatet på en ritning sedd ovanifrån. Du kanske har planer på en uteplats i kvällssolen men är osäker på hur skuggorna falla olika tider på dagen? Med hjälp av 3D perspektivet klarna detta ofta.
 • Skötselplan
  Vi erbjuder även skötselplaner som beskriver det som behöver göras i er trädgård under årets gång. I skötselplanen får du tips och råd om hur du ska ta hand om din trädgård och dina nya växter på bästa sätt under årets alla månader. En ovärderlig hjälp om du inte är så van vid trädgårdsskötsel och vill att din trädgård ska få bästa möjliga omvårdnad och utveckling.

Pris Trädgårdsdesign

Grönt är skönt: från 7 000 kr inkl. moms enligt offert

Grönare är skönare: från 12 000 kr inkl. moms enligt offert

Grönast är skönast: från 18 000 kr inkl. moms enligt offert

 Tillägg och skräddarsydda paket enligt offert.

Priset beror på trädgårdens storlek och komplexitet

Garden Express: 14 900 kr* inkl. moms

*Priset för Garden Express gäller för tomter upp till ca 1200 kvm och utan betydande höjdskillnader. Om din trädgård är större eller mindre eller kuperad, kontakta oss gärna så hittar vi ett upplägg på Garden Express som passar dig.

BRF & Företag

Kontakta gärna Grubby Gardens för en diskussion om hur jag kan hjälpa er att formge innergården eller utemiljön. Efter ett första kostnadsfritt möte på plats skräddarsyr jag en offert, för att underlätta er beslutsprocess.

Plantering och anläggning

Grubby Gardens kan även medverka under anläggningsfasen oavsett om du anlägger själv eller om du anlitar en anläggningsfirma – en genomgång av ritningarna med den som kommer att göra plantering/anläggning kan spara mycket tid och säkerställer att trädgården blir som vi hade tänkt oss.

Genom ett samarbete med You Say I Fix (yousayifix.se) kan Grubby Gardens hjälpa till med plantering i Vaxholm och närliggande områden. You Say I Fix har även ett bra kontaktnät av hantverkare/anläggare vid behov.

Medverkan under plantering/anläggning

Pris: Fast pris eller debitering per timme, enligt offert.

Trädgårdsrådgivning

Om du bara önskar lite tips och råd om en mindre del av trädgården, eller kanske några idéer om vad du kan göra för att bättre gynna biologisk mångfald, eller för att introducera ätbara perenner i trädgården, kan en trädgårdsrådgivning passa utmärkt. En trädgårdsrådgivning består av ett par timmar på plats i trädgården. Du håller i pennan.

Bestämmer du att gå vidare med en trädgårdsdesigntjänst efter en trädgårdsrådgivning så får du det kompletterande hembesöket kostnadsfritt.

Trädgårdsrådgivning

Pris: 2 600 Kr inkl. moms.

Resor inom Storstockholm ingår.