070 966 3053 info@grubbygardens.se

Om mig

Du står vid altandörren med utsikt över en stor hög av schaktmassor, några väldigt intressanta ogräs börjar växa och det ser ut som om någon har spillt betong där du vill hellre ha gräsmatta. Svårt att föreställa dig din drömträdgård? Grubby Gardens trädgårdsdesign hjälper dig att göra din trädgård till en förlängning av huset, en plats som du älskar att vara i och där du kan skapa dina trädgårdsminnen.

Jag riktar mig till dig som är intresserade av att gynna biologisk mångfald – speciellt insekterna behöver vår hjälp, och vi behöver deras också.

 

Jag riktar mig även till kunder som är nyfikna på ätbara perenner, samt buskar och träd som ger skörd. Ätbara perenner kan vara ett alternativ eller ett komplement till en köksträdgård. Det kan vara några få växter som passar in i det önskade estetiska utseendet eller en fullfjädrad skogsträdgård.

Det finurliga med ätbara perenner är att de återkommer år efter år, även om man glömmer att skörda dem. Och det som är bra med en trädgård som gynnar biologisk mångfald är att det finns några som jobbar i trädgården även när du känner mest för att tillbringa en stund i hängmattan eller fika med familjen i det mysigaste hörnet av trädgården. Perfekt för stressade människor!

Varför ska man kosta på sig en trädgårdsdesign?

Tänk dig en vecka då man har en plan för alla middagar, med tillhörande recept och inköpslista – då kan man köpa precis det som behövs, man vet hur man ska göra och det är bara att sätta igång och laga maten när det är dags. Mindre stress. Mindre kastad mat. Mer glädje!
Trädgårdsritningar och tillhörande dokument har ungefär samma effekt

  • du får en plan att jobba efter, med instruktioner på den nivå du behöver
  • du undviker dyra inköp av växter som bara tynar bort när de planteras där de inte trivs
  • du får glädje när du ser den trädgård du vill ha växa fram.

En Grubby Gardens trädgårdsdesign kund får dessutom känslan av att göra något bra för naturen och kanske även chansen att prova nya smaker.

Enligt en undersökning gjord av Husqvarna, kan en välplanerad trädgård dessutom höja fastighetsvärdet. Det finns inte heller någon anledning att vänta med att få till den trädgård du vill ha – till skillnad från investeringar i ett nytt kök eller badrum, anses värdet på en välskött trädgård öka med tiden.

Nicky English trädgårdsarkitekt

Vem är jag?

Jag som driver Grubby Gardens heter Nicky English och är Diplomerad trädgårdsarkitekt, utbildad hos Trädgårdsakademin. 

Som du kanske gissar från mitt efternamn, kommer jag ursprungligen från England, men har nu bott i Sverige i många år. Jag har en bakgrund som projektledare inom telekombranschen, vilket kan komma väl till pass även som trädgårdsarkitekt, inte minst för att även jag har varit heltidsarbetande småbarnsmamma med en tom och tråkig plätt.

Drömmen om att vara trädgårdsarkitekt växte fram gradvis. Egentligen började det med att jag upptäckte ätbara perenner och lärde mig hur mycket mer livfullt och lättskött en trädgård kan vara om man arbetar i harmoni med naturen och inte emot den. Jag ville hjälpa andra med detta men visste inte hur.

 

Studierna till Diplomerad Trädgårdsarkitekt hos Trädgårdsakademien blev nyckeln till framtiden. Från början ville jag bara hjälpa andra upptäcka ätbara perenner, men nu är min största drivkraften att formge vackra, personliga trädgårdar där mina kunder kan leva sina liv och skapa minnen och där alla trädgårdar tillsammans gör en stor insats för att hjälpa biologisk mångfald. Min vision är att hjälpa till att bygga en mångfaldsmotorväg i trädgårdar genom hela Stor Stockholm! 

Jag tror att vi är många som vill göra det vi kan för att hjälpa insekterna, och som kanske även är nyfikna på att kunna skörda några blad eller bär. Det handlar om att försöka skapa en balans – balans mellan hjälp vi ger och hjälp vi får från insekterna och andra djur, men också förhoppningsvis även ett steg mot att hjälpa dig som kund att uppnå en bättre balans i ditt liv. En välplanerad trädgård som har den stil och känsla du vill ha kan skänka många fina stunder. Genom att skapa en bra struktur i trädgården och genom att välja växter som trivs där de planteras och utvecklas väl i varandras sällskap, får du en trädgård som håller över tid, är lättskött och blir vackrare med åren. Växterna som trivs där de är planterade kräver också mindre skötsel.

Välkommen att ta kontakt!

Önskar Nicky English, Grubby Gardens

En del av

Garden Creators of Sweden