070 966 3053 info@grubbygardens.se

Om mig

Grubby Gardens är hemmahörande i Vaxholm men erbjuder trädgårdsdesigntjänster i hela Stor Stockholm och närliggande delar av Uppsala. Ledorden är:

Trädgårdsdesign som gynnar livet.
More Beauty. More bugs. Less stress. 

Om du föredrar video framför text finns en video om mig gjord av Trädgårdsakademin som du hittar här.

Grubby Gardens vill hjälpa dig att göra din trädgård till en förlängning av huset, en plats som du älskar att vara i och där du kan skapa dina trädgårdsminnen. Varje trädgård kan bidra till en värld där alla våra trädgårdar tillsammans gör en stor insats för att hjälpa biologisk mångfald – speciellt insekterna behöver vår hjälp, och vi behöver deras också.

Jag har ett speciellt intresse i ätbara perenner, samt buskar och träd som ger skörd. Ätbara perenner kan vara ett alternativ eller ett komplement till en köksträdgård. Det kan vara några få växter som passar in i det önskade estetiska utseendet eller en fullfjädrad skogsträdgård.

Det finurliga med ätbara perenner är att de återkommer år efter år, även om man glömmer att skörda dem. Och det som är bra med en trädgård som gynnar biologisk mångfald är att det finns några som jobbar i trädgården även när du känner mest för att tillbringa en stund i hängmattan eller fika med familjen i det mysigaste hörnet av trädgården. Ett sätt att minska stress!

Det handlar om att försöka skapa en balans – balans mellan den hjälp vi ger och den hjälp vi får från insekterna och andra djur, men också förhoppningsvis även ett steg mot att hjälpa dig som kund att uppnå en bättre balans i ditt liv. En välplanerad trädgård som har den stil och känsla du vill ha kan skänka många fina stunder. Genom att skapa en bra struktur i trädgården; genom att välja växter som trivs där de planteras och genom att utforma ett fungerande kretslopp, får du en trädgård som är lättskött, håller över tid och blir vackrare med åren.

Humla_purpurmejram

Från hjärtat

Trots att jag har skrivit allt på min hemsida själv (med granskningshjälp) vill jag ändå ta chansen att berätta rakt ur hjärtat vad jag vill åstadkomma med min trädgårdsdesign. Hoppas du har överseende med lite engelska…

I want to create a ”piece of life”, to capture the essence of what the garden’s person(s) really like and want, to help them create their memories and to experience nature first hand, really close-up; to create a buzzing, twittering, rustling garden that could be for parties or silent meditation, for picking berries or sniffing flowers, for being busy or doing nothing. A garden you want to be in. I want the garden to be personal. For you!

Nicky English trädgårdsarkitekt

Vem är jag?

Jag som driver Grubby Gardens heter Nicky English och är diplomerad trädgårdsarkitekt, utbildad hos Trädgårdsakademin med ett karriärbyte mitt i livet.

Trädgårdsintresset började med att jag upptäckte ätbara perenner och lärde mig hur mycket mer livfull och lättskött en trädgård kan vara om man arbetar i harmoni med naturen och inte emot den. Jag ville hjälpa andra med detta. Det är så roligt att se vilken energi och entusiasm som skapas oftast efter bara första mötet med kunden när vi börjar prata om möjligheterna med trädgården – som om mina kunder känner att en stor börda har lyfts och att trädgårdsdesignprocessen kommer ta hand om allt som tidigare har tagit glädje från trädgårdsupplevelsen.

Min vision är att vi tillsammans bygger en mångfaldsmotorväg av trädgårdar genom hela Sverige, så att insekter, fåglar och andra djur aldrig är långt ifrån en källa till mat, skydd och ro.

Välkommen att ta kontakt!

Önskar Nicky English, Grubby Gardens

Nicky_PDC_Certificate
En del av

Garden Creators of Sweden