070 966 3053 info@grubbygardens.se

Om mig

Grubby Gardens erbjuder hållbar, ätbar och njutbar trädgårdsdesign. Grubby Gardens finns i Vaxholm, men tar gärna uppdrag från hela Stockholmsregionen.

Jag utgår ifrån dina praktiska, estetiska och själsliga önskemål och designar den trädgård du drömmer om. Jag erbjuder allt från rådgivning om mindre justeringar, till kompletta designprojekt som omfattar hela trädgården.

Jag riktar mig till dig som är intresserade av att gynna biologisk mångfald – speciellt insekterna behöver vår hjälp, och vi behöver deras också.

 

Jag riktar mig även till kunder som är nyfikna på ätbara perenner, samt buskar och träd som ger skörd. Ätbara perenner kan vara ett alternativ eller ett komplement till en köksträdgård. Det kan vara några få växter som passar in i det önskade estetiska utseendet eller en fullfjädrad skogsträdgård.

Det finurliga med ätbara perenner är att de återkommer år efter år, även om man glömmer att skörda dem. Och det som är bra med en trädgård som gynnar biologisk mångfald är att det finns några som jobbar i trädgården även när du känner mest för att tillbringa en stund i hängmattan eller fika med familjen i det mysigaste hörnet av trädgården. Perfekt för stressade människor!

Varför ska man kosta på sig en trädgårdsdesign?

Tänk dig en vecka då man har en plan för alla middagar, med tillhörande recept och inköpslista – då kan man köpa precis det som behövs, man vet hur man ska göra och det är bara att sätta igång och laga maten när det är dags. Mindre stress. Mindre kastad mat. Mer glädje!
Trädgårdsritningar och tillhörande dokument har ungefär samma effekt

  • du får en plan att jobba efter, med instruktioner på den nivå du behöver
  • du undviker dyra inköp av växter som bara tynar bort när de planteras där de inte trivs
  • du får glädje när du ser den trädgård du vill ha växa fram.

En Grubby Gardens trädgårdsdesign kund får dessutom känslan av att göra något bra för naturen och kanske även chansen att prova nya smaker.

Enligt en undersökning gjord av Husqvarna, kan en välplanerad trädgård dessutom höja fastighetsvärdet. Det finns inte heller någon anledning att vänta med att få till den trädgård du vill ha – till skillnad från investeringar i ett nytt kök eller badrum, anses värdet på en välskött trädgård öka med tiden.

Nicky English trädgårdsarkitekt

Vem är jag?

Jag som driver Grubby Gardens heter Nicky English och är Diplomerad trädgårdsarkitekt, utbildad hos Trädgårdsakademin. 

Jag har även deltagit i Sveriges första 72-timmars Skogsträdgårdskurs, hos Permakultur Stjärnsund – vilket ger mig lite extra kunskaper i ätbara växter och hur man odla med omsorg om naturen och jorden.

Som du kanske gissar från mitt efternamn, kommer jag ursprungligen från England, men har nu bott i Sverige i många år. Jag har en bakgrund inom telekombranschen, med bl.a. många års erfarenhet som projektledare, vilket kan komma väl till pass även i trädgårdsbranschen.

Min bakgrund som trädgårdsnörd är nästan lika lång och kännetecknas av en strävan att samarbeta med naturen och även att odla en del av vår mat. Min livskamrat sa förut att jag hade ambitionerna av en bonde fast med ledig tid som en heltidsarbetande småbarnsmamma. Det var nog denna mismatch som gjorde att jag upptäckte ätbara perenner.

 

Känslan att jag borde kunna hjälpa fler i samma situation gnagde inom mig i flera år, tillsammans med insikten att inte alla är lika nördiga som jag själv är när det gäller trädgård. Studierna till Diplomerad Trädgårdsarkitekt hos Trädgårdsakademien blev nyckeln till framtiden. Det är en gedigen utbildning som inkluderar växtkännedom, villa trädgårdshistoria, rit- och mättekniker samt alla aspekter av trädgårdsdesign. 

Jag tror att vi är många som vill göra det vi kan för att hjälpa insekterna, och som kanske även är nyfikna på att kunna skörda några blad eller bär. Det handlar om att försöka skapa en balans – balans mellan hjälp vi ger och hjälp vi får från insekterna och andra djur, men också förhoppningsvis även ett steg mot att hjälpa dig som kund att uppnå en bättre balans i ditt liv. En välplanerad trädgård som har den stil och känsla du vill ha kan skänka många fina stunder. Genom att skapa en bra struktur i trädgården och genom att välja växter som trivs där de planteras och utvecklas väl i varandras sällskap, får du en trädgård som håller över tid, och blir vackrare med åren. Växterna som trivs där de är planterade kräver också mindre skötsel.

Välkommen!

Önskar Nicky English, Grubby Gardens

En del av

Garden Creators of Sweden