070 966 3053 info@grubbygardens.se

Några utvalda foton från februari och mars.

Grubby Gardens hade sin premiär på Instagram, Facebook och på webben – ja premiär överhuvudtaget skulle man kunna säga. Kung Bore hade oss i ett järngrepp och det är egentligen bara nu, i slutet av mars, som vi börjar skymta våren här i Stockholmsområdet. Det här tiden på året letar vi efter och glädjas åt de minsta vårtecken. Glädjen är nog förstärkt i år efter den långa väntan som ännu inte är riktigt över!

Gammal fruktträd Rosendal

 

Mitt i djupaste vintern gick jag en beskärningskurs på Rosendals Trädgård och fick se deras fruktträdgård. Man kan inte annat än bli ödmjuk i beundran över de äldsta träd – som den här som är helt ihålig men ändå lyckas producera både blad och frukt.

Klätterhortensia i vintersolsken

När solen kommer gör det inte så mycket att det finns snö kvar – allting får en vacker lyster. Klätterhortensians brunröda nyanser kommer fram som bäst.

All that glitters...

Och rödvinbärskvistar lyser i morgonsolen.

Syrenknoppar mot blå himmel

Varför är det att ögat dras till det som är blått? Här väntar syrenknopparna otåligt på vårens ankomst.

Vårtecken - krokus tittar upp

Det finns en lite remsa i min trädgård som fångar solen. Snön försvann över en helg och bara någon dag senare tittade krokusen upp.

Första blommande krokus

Och två dagar senare blommade de.

Kärleksört väntade under snötäcket

Kärleksört längtade också till våren…

Sälgknoppar på väg att slå ut

 

 

 

Och sälgknopparna är på väg att slå ut.

Prenumerera på Grubby Gardens Nyhetsbrev

För att få info om alla blogg inlägg samt andra tips, nyheter och erbjudanden (enbart från Grubby Gardens), prenumerera på nyhetsbrevet här.