070 966 3053 info@grubbygardens.se

Grubby Gardens blogg

Här skriver jag om trädgård och trädgårdsdesign – mina idéer, experiment, erfarenheter och misstag (det har varit många) – med lite extra fokus på ätbara perenner och samarbete med naturen, för det är det jag jobbar med på de jordplättar jag härja i.

Här i bloggen får det vara ogenerat knagglig svenska som gäller, vilket jag ber om ursäkt för. Hoppas att du har överseende med detta.

Välkommen!
Nicky English, Grubby Gardens.

Nicky English Trädgårdsarkitekt
Kaningodis

Kaningodis

Ett inlägg för kaninälskare – en lista av de växter som vår kanin älskar och mår bra av i fall det kan inspirera någon annan.

En blomstrande gobeläng – provodling

En blomstrande gobeläng – provodling

I en blomstrande gobeläng håller sig alla växter naturligt relativ låga och det krävs minimalt med klippning för att sköta gobelängen. Den består av inhemska växter och är ett bra sätt att gynna biologisk mångfald. En bra alternativ till gräsmatta där det inte spelas så mycket fotboll!

Vattentänk

Vattentänk

Enligt P1 Klotet var 2019 det tredje året med torka, och vi hade den lägsta grundvattennivån sedan mätningarna började på 1970-talet. Nu på våren 2020 efter en snöfattig vinter och väldigt lite regn under våren, är vattenbrist återigen en oro. Här kommer några tips och inspirationstankar kring vatten.

Huggorm

Huggorm

Huggorm. Ett blogginlägg som innehåller mest resonemang, men inkluderar länkar till pålitliga källor med fakta och råd om huggorm.